Hankkeen teema:

Digitaaliset ja älykkäät teknologiset ratkaisut organisaation uudistumisen tukena

Kohderyhmä:

Hankkeen kohderyhmänä ovat Päijät-Hämeessä, Etelä-Karjalassa, Oulun- ja pääkaupunkiseuduilla toimivien, alle 100 henkilöä työllistävien sisälogistiikan pientyöpaikkojen sekä benchmarkkausyrityksenä toimivan DHL Supply Chain Oy:n esihenkilöt ja henkilöstö.

Toimialue:

Pohjois-Pohjanmaa, Etelä-Karjala, Päijät-Häme, Uusimaa

Toteuttaja­organisaatio:

LAB-ammattikorkeakoulu ja TIEKE tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry

Hanke alkaa:

01.01.2024

Hanke päättyy:

31.12.2025

Yhteyshenkilöt:

Jaana Lerssi-Uskelin

+358447085233

jaana.lerssi-uskelin@lab.fi

Jari Salo

+358 43 820 0936

jari.salo@tieke.fi

kuvassa työntekijät kättelevät

LogDigiS –Digikyvykkyyttä, työhyvinvointia ja tuottavuutta sisälogistiikan pientyöpaikoille

LogDigiS-hanke edistää digikyvykkyyttä, digiosaamista ja työhyvinvointia sisälogistiikan työpaikoilla. Tavoitteenamme on vahvistaa yritysten digiosaamisen kehittymistä sekä digitaalisten ratkaisujen käyttöönottoa.

Työelämä digitalisoituu kiihtyvällä vauhdilla, mikä korostaa entisestään monipuolisten digitaitojen sekä digiosaamisen merkitystä. Digitaalisuuden kehityksessä mukana pysyminen on myös välttämätön tekijä kilpailukyvyn säilyttämiseksi.

Valitettavan usein erilaisia digitaalisia välineitä ja teknologisia ratkaisuja hankitaan työpaikoille, mutta niiden käyttöönottoon ja perehdytykseen ei välttämättä ole resursseja tai osaamista. Digitalisoinnin kehittäminen on harvoin varsinkaan pienten yritysten johdon ja henkilöstön ydinosaamista. Usein on vaikeuksia tietää mistä lähteä liikkeelle digitalisoinnissa tai on vaikea tunnistaa millaiset digitaaliset ratkaisut ovat sopivia kenellekin ja mihinkin tilanteeseen tai tehtävään.

Hankkeessa ideoidaan ja laaditaan yhdessä hankeyritysten kanssa digitalisaation ja työhyvinvoinnin kehittämissuunnitelmia, hyödynnetään yritysten vertaistapaamisia ja sieltä saatuja hyviä vinkkejä ja oppeja, järjestetään webinaareja yritysten osaamishaasteisiinsa. Kaiken päätteeksi materiaalit kootaan käytännönläheiseen osaamispakkiin osaavapienyritys.fi sivustolle.

Hankkeen mittareita:
– hankkeeseen mukaan saatujen yritysten määrä (16 kpl)
– hankkeeseen osallistuvien henkilöiden määrä (124 kpl)
– hankkeen tapaamisiin muuten osallistuneiden määrä (100 kpl)
– julkaisujen määrä eri kanavissa (esim. yleiset artikkelit vähintään 2 x keväisin ja 2x syksyisin, hanke esillä toimijoiden uutiskirjeessä (8 kertaa), sosiaalisen median kanavissa (10 päivitystä) hankkeen toiminnasta)
– seurataan hankkeen sivustolla kävijöiden ja sivulatausten määrää.

Hankkeen arvo syntyy kahdesta eri segmentistä. Ensimmäisen segmentin kanssa eli osallistuvien yritysten kanssa kehitämme digiosaamista konkreettisin toimenpiteiden avulla. Toisen segmentin eli kohderyhmän hankkeen ulkopuolisille yrityksille (ja toki myös hankkeessa mukana oleville) toteutamme julkaisuja, jotka kerätään lopulta yllämainittuun osaamispakkiin osaavapienyritys.fi sivustolle.