
Hankkeen teema:
Oppiminen ja osaamisen vahvistaminen
Kohderyhmä:
Työikäinen väestö, joiden tämänhetkinen osaaminen tai työn mielekkyyden, luovuuden ja toimijuuden kokemus tarvitsee päivitystä tai jotka hakevat uralleen uutta suuntaa.
Toimialue:
Akaa
Hämeenkyrö
Ikaalinen
Juupajoki
Kangasala
Kihniö
Kuhmoinen
Lempäälä
Mänttä-Vilppula
Nokia
Orivesi
Parkano
Pirkkala
Punkalaidun
Pälkäne
Ruovesi
Sastamala
Tampere
Urjala
Valkeakoski
Vesilahti
Virrat
Ylöjärvi
Turku
Salo
Kaarina
Raisio
Naantali
Loimaa
Uusikaupunki
Lieto
Parainen
Paimio
Somero
Masku
Laitila
Pöytyä
Mynämäki
Kemiönsaari
Rusko
Nousiainen
Aura
Sauvo
Vehmaa
Pyhäranta
Marttila
Taivassalo
Oripää
Kustavi
Toteuttajaorganisaatio:
Turun yliopiston kauppakorkeakoulu ja Tampereen ammattikorkeakoulu Oy
Hanke alkaa:
01.04.2024
Hanke päättyy:
30.06.2026
Yhteyshenkilöt:
Antti Tuomisto
antti.tuomisto@utu.fi
Kaisa Kokko
kaisa.kokko@tuni.fi
MUUSA
Muusailu inspiroi osallistujia itsensä kehittämiseen itse valitun muusamentorin avulla. Muusamentoriryhmä lähtee kasvumatkalle, jonka suunta ja päämäärä syntyy ryhmästä itsestään hankkeen fasilitaattorien tukemana. Yhteisöllisyyden ja osallisuuden kokemuksen kautta vahvistuu ajatus, että kaikkia tarvitaan ja yhdessä olemme enemmän.
Työ- ja yritysmaailma on muuttunut perustavanlaatuisesti samoin kuin työurat. Varmaa on muutos ja epävarmuus. Työelämään tarvitaan suuri joukko lisää start-up-kokemuksen omaavia, rohkaistuneita, luottavia ja yrittäjyyshenkisiä yrittäjiä, palkansaajia ja opiskelijoita. Tähän tarpeeseen MUUSA-hanke etsii ratkaisuja tuomalla aiempaa kirjavamman joukon kansalaisia start-up-palvelujen ja arvojen äärelle. MUUSA pyrkii saamaan ajassa ja hetkessä kiinni kohderyhmän ja tarjottua heille kestäviä ratkaisuja oman toimijuutensa, työnsä ja uransa rakentamiseen. Ne ratkaisut perustuvat yhteisöllisyyteen ja luottamukseen.
Hankkeessa luodaan MUUSA-konsepti ja MUUSA-toimintamalli, jotka täydentävät ja laajentavat yrittäjämäisen toiminnan ja startup-palvelujen tarjontaa entistä laajemmalle joukolle työikäisiä ja työelämässä olevia. Yrittäjämäistä positiivista ja kestävällä tavalla luotua asennetta tarvitaan yhteiskunnassa lisää, mutta monimuotoisempana kuin mitä nykyiset palvelut tarjoavat. MUUSA-toimintamalli tukee erilaisten työelämässä olevien ja sinne siirtyvien tarpeita ja arvoja muusamaisella tyylillä – vahvistaen meidän jokaisen omaa ja yhteistä tekemistä ja olemista – koska meitä kaikkia tarvitaan.
Kohderyhmänä työikäinen väestö: työssä olevat, työttömät sekä työvoiman ulkopuolella olevat kuten opiskelijat. Yhteisöllisyyden ja start-up-toiminnan inklusiivisen “kaikki saa osallistua” -periaatteen mukaisesti kohderyhmään sisältyvät myös mm. nuoret, ikääntyneet, koulupudokkaat, itsensä työllistäjät, yksinyrittäjät, maahanmuuttajataustaiset, romanit ja osatyökykyiset. Kohderyhmänä ovat yrityksissä ja organisaatioissa työskentelevät työntekijät ja johtajat yksityisellä ja julkisella sektorilla. Kohderyhmään kuuluvat myös sellaiset työssä olevat henkilöt, joiden tämänhetkinen osaaminen tai työn mielekkyyden, luovuuden ja toimijuuden kokemus tarvitsee päivitystä tai jotka hakevat uralleen uutta suuntaa.