Hankkeen teema:

Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittäminen yksityisen palvelusektorin työpaikoilla

Kohderyhmä:

Palvelualan pk-yritykset

Toimialue:

Toteuttaja­organisaatio:

Lapin yliopisto, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto, Oulun ammattikorkeakoulu, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu

Hanke alkaa:

01.10.2024

Hanke päättyy:

30.09.2027

Yhteyshenkilöt:

Ville Pietiläinen

0404844326

ville.pietilainen@ulapland.fi

Paula Naumanen

0400272564

paula.naumanen@ulapland.fi

WellbeingAI – Tekoälyajan työhyvinvointi ja tuottavuus palvelualan pk-yrityksissä

Voisiko tekoäly parantaa yrityksen työhyvinvointia ja tuottavuutta?

WellbeingAI-hanke auttaa palvelualan pieniä ja keskisuuria yrityksiä työhyvinvoinnin ja tuottavuuden parantamisessa sekä tekoälyn hyödyntämisessä yritystoiminnassa yrityksen tarpeista lähtien.

Kehitämme yhdessä yritysten käyttöön hyviä käytäntöjä, ratkaisuja ja innovaatioita palvelumuotoilun, työn muotoilun ja tekoälyn keinoin. Kokoamme ne nimettöminä palvelualustalle, joka tulee kaikkien käyttöön. Lisäksi järjestämme yrityksille tietoiskuja ja koulutusta.

Mitä hyötyä hankkeesta on yrityksille?

1. Työhyvinvoinnin parantaminen: Hanke tarjoaa tukea, ohjausta ja työkaluja työhyvinvoinnin parantamiseen. Tämä voi vähentää sairauspoissaoloja ja parantaa työntekijöiden tyytyväisyyttä ja sitoutumista.

2. Tuottavuuden kasvattaminen: Kehittämällä työprosesseja, tuotteita ja palveluja sekä työn mielekkyyttä, hanke auttaa pienyrityksiä kasvattamaan tuottavuuttaan.

3. Tekoälyn hyödyntäminen: Yritykset saavat tukea ja ohjausta tekoälyn käyttöönotossa ja hyödyntämisessä. Tämä nopeuttaa työtehtäviä ja prosesseja, tukee päätöksentekoa, lisää tehokkuutta ja vähentää rutiinitehtäviä, jolloin aikaa vapautuu tuottavuuden kasvattamiseen.

4. Osallistavan työkulttuurin kehittäminen: Hanke edistää osallistavaa ja yhteisöllistä työpaikkakulttuuria, millä on myönteinen vaikutus työntekijöiden motivaatioon ja yhteistyöhön.

5. Koulutus ja osaamisen kehittäminen: Hanke tarjoaa työpajoja ja tietoiskuja, jotka vahvistavat työntekijöiden osaamista ja valmiuksia. Tämä voi auttaa yrityksiä pysymään kilpailukykyisinä ja vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin.

6. Kustannussäästöt: Vähentyneet sairauspoissaolot ja parantunut tuottavuus voivat tuoda merkittäviä kustannussäästöjä ja parantaa yrityksen taloudellista tilannetta ja kilpailukykyä.

7. Verkostoituminen: Hanke mahdollistaa yritysten verkostoitumisen ja uusien ideoiden ja kokemusten jakamiseen.

8. Pitkän aikavälin vaikutuksia: Hanke voi vahvistaa yritysten vetovoimaisuutta ja kilpailukykyä pitkällä aikavälillä sekä tehdä yrityksestä houkuttelevamman työntekijöille ja asiakkaille. Hankkeessa rakennettava tekoälyllä toimiva palvelualusta sisältää tietoa ja työkaluja työhyvinvoinnin ja tuottavuuden parantamiseen sekä tekoälyn hyödyntämiseen ja yritykset voivat hyödyntää sitä toimintansa kehittämisessä hankkeen aikana ja sen jälkeen.

WellbeingAI-hanke on valtakunnallinen, ESR+-rahoitteinen ja yrityksille maksuton. Palvelualan yritykset koko Suomen alueelta ovat tervetulleita mukaan.