Loppuvuodesta 2024 ja alkuvuodesta 2025 aloittivat viisi hanketta teemalla ”Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittäminen yksityisen palvelusektorin työpaikoilla”. Rahoitettavien hankkeiden tavoitteena on kasvattaa sekä tuottavuutta että työhyvinvointia yksityisen palvelusektorin mikro- ja pk-yrityksissä. Työhyvinvoinnin ja tuottavuuden samanaikaiseen kehittämiseen pyritään osallistavan organisaatiokulttuurin keinoin. Rahoitettavat hankkeet ovat valtakunnallisia ja niillä kehitetään useita yrityksiä.
Tule mukaan maksuttomaan verkkotapahtumaan ja kuulet tarkemmin mitä hankkeissa konkreettisesti tehdään ja minkälaisia uusia innovaatioita niissä syntyy. Tiiviiden hanke-esittelyjen jälkeen, sinulla mahdollisuus kysyä ja keskustella hankekehittäjien kanssa.
Estradilla ovat:
- TyhyTeko“Kuvittele marata-alan työpaikka, jossa tekoäly ja robotiikka tekevät arjesta sujuvampaa ja mielekkäämpää. Tämä ei ole kaukainen unelma, vaan todellisuutta TyhyTeko-hankkeessa.”
- Osattu
“Hyvinvoiva työntekijä on yrityksen tärkein voimavara – mutta tiesitkö, että jokainen ylimääräinen 15 minuuttia työn haahuiluun ja epäselvyyksiin voi maksaa yrityksellesi tuhansia euroja vuodessa? OSATTU-hanke tarjoaa ratkaisun: osallistava johtaminen ja yhteiskehittäminen voivat lisätä työhyvinvointia ja tuottavuutta merkittävästi ilman lisäkuluja.” - WellbeingAi
“Voisiko tekoäly parantaa yrityksen työhyvinvointia ja tuottavuutta? WellbeingAI-hanke auttaa palvelualan pieniä ja keskisuuria yrityksiä työhyvinvoinnin ja tuottavuuden parantamisessa sekä tekoälyn hyödyntämisessä yritystoiminnassa yrityksen tarpeista lähtien.” - Menestysresepti
“Ravintola-ala on täynnä mahdollisuuksia, mutta kiireinen arki ja toimintaympäristön muutokset voivat tuoda haasteita työn sujuvuuteen ja hyvinvointiin. Menestysreseptimme ravintola-alalle on:
– Kehitetään henkilöstön hyvinvointia – hyvinvoivat ihmiset luovat menestyviä ravintoloita.
– Hyödynnetään digitaalisia ratkaisuja – helppoutta ja modernia otetta työarkeen.
– Osallistetaan koko tiimi – jokaisen ääni kuuluu, ja työpaikan kehitys on yhteinen asia.
– Tehdään sujuvuudesta kilpailuetua.” - KetCat
“Sairaspoissaoloja vähemmäksi ja työn tuottavuus kasvuun ammattikeittiössä ja catering-alalla?Hankkeessa käytetään toisilla aloilla toimivaksi todettua henkilöstölähtöistä toiminnan kehittämismenetelmää, joka sitouttaa henkilöstön, kehittää työpaikkoja niiden omista lähtökohdista ja toimintaympäristöstä käsin huomioiden työntekijöiden erilaisuus ja osaaminen. Menetelmä vahvistaa henkilöstön oppimismyönteisyyttä ja osaamista sekä tukee omaehtoista uusien työtapojen ja digitalisaation hyödyntämistä. Kehittämisen kautta osallistujayrityksissä työprosessit paranevat, työn rasittavuus vähenee ja työhyvinvointi paranee.”
Lisätietoja rahoitetusta teemasta (teema 2.)
Tapahtuma on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Liity mukaan Microsoft Teamsin kautta.
Parempi työelämä = Parempi elämä!