Paremman työelämän tekoja -sarjassamme jaamme hyviä työelämän tekoja inspiroimaan meitä kaikkia työelämän kehittäjiä. Paremman työelämän teko on hyväksi todettu toimintamalli, joka on innovatiivinen, vastuullinen, monistettavissa, tukee työhyvinvointia sekä tuottavuutta. Konseptin tunnistaa Paremman työelämän tekoja -leimasta sekä hastagilla #paremmantyöelämäntekoja.
Tässä muutamia LinkedIn-kanavallamme julkaistuja Paremman työelämän tekoja, nappaa parhaat vinkit käyttöösi:
- Suomen Nuorkauppakamarien toiminnanjohtaja Sini Havukainen kannustaa yrityksiä näyttämään nuorille, mitä johtajan päivä pitää sisällään
- Laura Sarparanta TYÖ2030-ohjelmasta vinkkaa Paremman työelämän teoksi Tulevaisuusvuoropuhelu-menetelmää.
- NAMS:n myynti- ja markkinointijohtaja Jaakko Aro kertoo GlobalG.A.P sertifikaatin vapaaehtoisesta lisäosasta Global G.A.P. GRASP.
- Tavoitteiden johtamisesta inhimillisesti ja keskustellen kertoo Lähtijöitten Liisa Holma.
- Viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo Tallink Silja Oy:n työkaverikävelystä
Vertaisoppimalla saamme parempia työelämän tekoja Suomeen
Mitä kaikkea voimmekaan toisiltamme oppia – niin pienissä arjen teoissa kuin suuremmissa työelämän kehittämistöissä. Paremman työelämän teon ei tarvitse olla massiivinen muutos, usein jo pienet teot arjessa lisäävät työhyvinvointia työpaikoilla. Pieniä tekoja on myös helppo ottaa käyttöön, ja jakaa vinkkeinä eteenpäin. On myös upeaa nähdä suurempien panostusten ja kehittämistoimien vaikutuksia työhyvinvointiin ja tuottavuuteen. Suuret muutokset voivat toimia inspiraationa ja mallina myös toisille.
Kaikkea ei totta vie tarvitse keksiä itse. Voimme oppia toisiltamme ja jakaa reilusti tekoja, jotka ovat parantaneet työhyvinvointiamme. Näin muutkin voivat hyötyä niistä. Työhyvinvointia ei voi olla liikaa, eikä se hyviä käytänteitä jakamalla keneltäkään vähene. Päinvastoin, laitetaan hyvä kiertämään, ja napataan parhaat vinkit osaksi omaa työyhteisöä.
Onko sinun työpaikallasi jokin oivaltava teko, josta haluaisit kertoa muille?
Paremman työelämän teosta voi kirjoittaa hankkeemme verkkosivuille blogin ja / tai kuvata lyhyen noin 90 sekunnin kestoisen pystyvideon – vaikka omalla kännykällä. Video julkaistaan molemmissa kanavissamme: LinkedIn sekä Instagram. Myös blogia markkinoidaan hankkeemme somessa sekä uutiskirjeessämme.
Videon saa tehdä luovasti ja omalla tyylillään, omaan suuhun sopivaksi. Tekstityksen teemme täällä Parempi työelämä! -hankkeessa, joten siitä ei tarvitse huolehtia. Lisäämme myös videoihin Paremman työelämän tekoja -leiman, joka yhdistää videon muihin konseptin tekoihin. Yleensä käsikirjoitus on mennyt videoissa tällaisella kaavalla:
- puhujan oma esittely. Nimi, oma työrooli ja työyhteisö
- paremman työelämän teon tai toimintamallin esitteleminen. Mitä hyötyä teosta on ollut, ja miten käytänteen voi ottaa käyttöön organisaatiossa.
Tehdään yhdessä paremman työelämän teot näkyviksi, lähetä vinkki parempityoelama@ely-keskus.fi
Duunataan yhdessä parempi arki!